Vadelma-valkosuklaakakku

27.4.2016
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vadelma-valkosuklaakakku

Säilytä sokerimassalla kuorrutettu kakku jääkaapissa ilman kupua, jotta kuorrutteesta ei tule kostea.

Ainekset

16 annosta
1 200 g voita
2 3,5 dl sokeria
3 2 tl vaniljasokeria
4 6 kananmunaa
5 5 dl vehnäjauhoja
6 1 rkl leivinjauhetta
7 1 dl maitoa
Täyte
1 100 g valkosuklaata
2 4 liivatelehteä
3 2 rkl sitruunan mehua
4 3 dl kuohukermaa
5 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
6 1 prk (250 g) kermarahkaa
7 1 prk (400 g) vadelmahilloa
Kostutus
1 1,5 dl sitruunanmakuista virvoitusjuomaa
Kuorrutus
1 1 dl kuohukermaa
2 2 pakettia (à 250 g) valkoista sokerimassaa
Koristeluun
1 sokerimassaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 835 g
Proteiinia 9 g 142 g
Rasvaa 30 g 480 g
Kuitua 1 g 16 g
Energiaa kJ 2 158 34526
Energiaa kcal 516 8252

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (à 250 g) valkoista sokerimassaa

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alaritilällä noin tunnin ajan. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.
Paloittele valkosuklaa ja sulata varoen mikrossa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota mehuun.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponejuusto, kermarahka ja 2 dl vadelmahillosta. Vatkaa sulatettu valkosuklaa ja liivateseos joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Nosta alin kakkulevy takaisin leivinpaperilla vuorattuun puhtaaseen kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevyt virvoitusjuomalla.
Levitä puolet lopusta vadelmahillosta alimmalle levylle. Levitä päälle puolet täytteestä, nosta kakkulevy päälle. Levitä loppu hillo ja täyte toiselle levylle. Nosta kansilevy päälle ja kostuta myös pinta. Peitä kakku ja anna hyytyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa.
Poista kakkuvuoka ja leivinpaperisuikaleet varoen kakun ympäriltä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sivele kakun pintaan. Pehmennä sokerimassa käsillä ja kauli se tomusokeroidulla pöydällä ohueksi isoksi levyksi. Nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat. Tee halutessasi pinnalle koristeita sokerimassasta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5