Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelma-kinuskikakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
18 Palaa
Fork and knife
18 Palaa
Makean kinuskin ja raikkaan sitruunan makuyhdistelmä on vastustamaton. Kesäisen kinuskikakun täytteenä on sitruunaista mascarponekermaa ja tuoreita vadelmia.

Ainekset

Pohja

6 kpl
kananmunaa
2 1/2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta

Kostuke

1 kpl
sitruuna (luomu)
1 1/2 dl
vettä
2 tl
sokeria

Täyte

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) mascarponea
200 g
(1 prk) sitruunakreemiä (Lemon Curd)
1/4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
sitruunankuoriraastetta
225 g
(1 rs) vadelmia

Kinuski

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 dl
fariinisokeria

Koristeluun

2 dl
(1 prk) vispikermaa
125 g
(1 rs) vadelmia
sitruunamelissaa
(syötäviä kukkia)

Lisäksi

margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.

margariinia
korppujauhoja
2

Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä.

6 kpl
kananmunaa
2 1/2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
3

Pese sitruuna. Raasta kuori (2 tl) täytettä varten ja purista mehu (½ dl). Sekoita kostutusliemi.

1 kpl
sitruuna (luomu)
1 1/2 dl
vettä
2 tl
sokeria
4

Tee täyte. Vatkaa kerma ja mascarpone vaahdoksi. Lisää kreemi, sokerit ja kuoriraaste vaahtoon. Puolita vadelmat.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) mascarponea
200 g
(1 prk) sitruunakreemiä (Lemon Curd)
1/4 dl
sokeria
2 tl
sitruunankuoriraastetta
1 tl
vaniljasokeria
225 g
(1 rs) vadelmia
5

Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan päällimmäinen levy irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin ja kostuta sitruunaliemellä. Levitä puolet täytevaahdosta levylle ja asettele puolet vadelmista vaahdon pinnalle. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä sekä asettele loput vadelmat. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin ja kostuta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään tunniksi, mieluiten yön yli.

6

Tee kinuski. Keitä kermaa ja sokeria kattilassa hiljaa poreillen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee. Anna valmiin kinuskin jäähtyä noin 10 minuuttia.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 dl
fariinisokeria
7

Vaahdota koristeluun tuleva kerma. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä noin puolet kermavaahdosta kakun reunoille. Säästä loppu vaahto pursotettavaksi kakun pinnalle. Nostele kinuskia lusikalla kakun reunoille ja anna sen valua reunoja pitkin. Levitä loppu kinuski kakun pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa ja koristele kakku vaahtopursotuksilla, vadelmilla, sitruunamelissalla ja halutessasi kukilla.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
125 g
(1 rs) vadelmia
sitruunamelissaa
(syötäviä kukkia)

Vinkki: Sokerikakkupohjan voi valmistaa hyvissä ajoin ja vaikka pakastaa. Kakku on hyvä täyttää juhlaa edeltävänä päivänä, jotta kosteus ja maut ehtivät tasoittua, mutta koristelu kannattaa tehdä juhlapäivänä.

Vinkki: Testaa kinuskin paksuutta kuulatestillä. Tiputa pisara kinuskia kylmään veteen. Jos pisara jähmettyy eikä leviä veteen, kinuski on valmista.

Vinkki: Leveämmässä vuoassa paistoaika on lyhyempi. Saat kakusta korkean paistamalla pohjan ohjeen mukaisessa halkaisijaltaan 20 cm vuoassa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 3.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

344

1440

18,9 g

12,1 g

37,3 g

29,3 g

1,4 g

4,6 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sitruunamelissaa,

(syötäviä kukkia),

margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli