Vaalea hedelmäkakku

25.4.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vaalea hedelmäkakku

Ainekset

15 palaa
1 250 g laktoositonta margariinia
2 2,5 dl sokeria
3 4 isoa kananmunaa
4 4 dl vehnäjauhoja
5 1 dl peruna-taimaissijauhoja tai ohrakasta
6 3 tl leivinjauhetta
7 1,5 dl appelsiinimarmeladia
8 150 g kuivattuja aprikooseja
Kuorrutus:
1 1 dl tomusokeria
2 tilkka appelsiinimehua
3 nonparelleja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 650 g
Proteiinia 4 g 64 g
Rasvaa 15 g 226 g
Kuitua 1 g 22 g
Energiaa kJ 1 371 20565
Energiaa kcal 328 4915

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Saksi aprikoosit pieniksi. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää osa jauhoista, marmeladi sekä aprikoosit taikinaan. Sekoita joukkoon loput jauhot. Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (2 litran kakkuvuoka) ja vedä taikinan keskelle pikkulusikalla vako. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Vuoan materiaali ja väri vaikuttavat kypsymisaikaan. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se. Voit koristella kakun sokerivesikuorrutuksella ja nonparelleilla. Sekoita tomusokeriin pienissä erissä appelsiinimehua, kunnes seos on sakeaa, mutta notkeaa. Valuta sitä kakun pintaan noroina.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5