Uunilohi ja sieni-omenamuhennos

21.7.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Uunilohi ja sieni-omenamuhennos

Ainekset

4 annosta
1 600 g lohta
2 2 tl kalamaustetta
3 ripaus suolaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria
Sieni-omenamuhennos
1 1 rasia (200 g) herkkusieniä
2 1 omena
3 1 pieni sipuli
4 1 rkl voita tai margariinia
5 1 rkl vehnäjauhoja
6 2 dl kermaa
7 2 tl soijakastiketta
8 ripaus suolaa
9 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 32 g
Proteiinia 30 g 122 g
Rasvaa 36 g 145 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 2 006 8025
Energiaa kcal 480 1918

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista lohifileestä ruodot ja rasva. Leikkaa filee annospaloiksi. Nosta palat voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Mausta kalat kypsinä ja peitä foliolla. Valmista muhennos. Puhdista sienet ja pilko ne. Kuori ja kuutioi omenat. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää omena, sipuli ja nokare rasvaa. Kääntele muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kerma, soijakastike ja mausteet. Anna muhennoksen kiehua muutama minuutti.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5