Uunilahna

5.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

1 1,5 - 2 kg:n lahna ( tai muu iso kala)
2 1 tl suolaa
3 0,5 tl valkopippuria
4 25 g voitatai margariinia
Täyte:
1 1 dl puuroriisiä
2 4 dl vettä
3 0,5 pakettia (á 150 g) pakastepinaattia
4 2 munaa
5 suolaa, sitruunapippuria
6 (1 pieni sipuli)
Pinnalle:
1 2 - 3 rkl korppujauhetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 75 g
Proteiinia 282 g
Rasvaa 93 g
Kuitua 4 g
Energiaa kJ 9494
Energiaa kcal 2269

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suomusta kala ja poista siitä sisälmykset sekä päästä kidukset. Huuhdo kala sisältä ja päältä nopeasti kylmällä vedellä tai pyyhi puhtaaksi kylmään veteen kastetulla talouspaperilla. Kuivaa kala sisältä ja päältä ja mausta samoin sisältä ja päältä suolalla ja pippurilla. Leikkaa kalasta pois suurimmat evät, jos haluat, sillä ne keräävät vain makuaineita eikä niitä kuitenkaan voi syödä.Mittaa riisi ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes riisi on pehmeää ja vesi haihtunut. Lisää puolet voista ja jäinen pinaatti. Anna sen sulaa. Lisää munat ja mausta seos mieleiseksesi.Nosta kala kevyesti voidellulle uunipannulle ja laita täyte sen vatsaan. Leikkaa loput voista nokareiksi kalan pintaan. Ripottele päälle korppujauhe.Kypsennä kalaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kala on kypsä, kun sen evä irtoaa nyhtäistäessä. Valele kalaa pinnan ruskistumisen jälkeen 2 dl:lla vettä. Lisää pannuun silloin pieni viipaloitu sipuli, jos pidät sipulista. Valele kalan pintaa vielä toisenkin kerran paistoliemellä kypsymisen aikana.Tarjoa kala sellaisenaan salaatin kanssa. Tai keitä vielä lisäksi perunoita.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: pinaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5