Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Turkkilaiset jauhelihapatukat

timer-icon30 min
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta

Ainekset

750 g
Paistijauhelihaa
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna
4 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Cayennenpippuria
2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Vehnäjauhoja pinnalle
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Anna sipuleiden pehmetä öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada sipuliseos ja jauheliha muiden ainesten kanssa kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Muotoile murekeseoksesta kostutetuin käsin uunivadille kuusitoista patukkaa. Kääntele patukat kevyesti vehnäjauhoissa. Grillaa patukat öljytyllä muurikka- tai paistinpannulla kypsiksi. Nosta tarjoiluvadille ja koristele hienonnetulla persiljalla.

2

Kaada sipuliseos ja jauheliha muiden ainesten kanssa kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Muotoile murekeseoksesta kostutetuin käsin uunivadille kuusitoista patukkaa. Kääntele patukat kevyesti vehnäjauhoissa.

750 g
Paistijauhelihaa
Hienonnettua persiljaa
1 rkl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Suolaa
4 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Vehnäjauhoja pinnalle
3

Grillaa patukat öljytyllä muurikka- tai paistinpannulla kypsiksi. Nosta tarjoiluvadille ja koristele hienonnetulla persiljalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 1.6.2010
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.