Turkkilaiset jauhelihapatukat

1.6.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Turkkilaiset jauhelihapatukat

Ainekset

16 kappaletta
1 750 g paistijauhelihaa
2 1 iso sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 rkl oliiviöljyä
5 1 rkl vehnäjauhoja
6 1 kananmuna
7 4 tl paprikajauhetta
8 0,5 tl cayennenpippuria
9 2 tl suolaa
10 0,5 tl rouhittua mustapippuria
11 vehnäjauhoja pinnalle
12 hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 17 g
Proteiinia 10 g 166 g
Rasvaa 4 g 57 g
Kuitua 0 g 4 g
Energiaa kJ 327 5228
Energiaa kcal 78 1249

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Anna sipuleiden pehmetä öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada sipuliseos ja jauheliha muiden ainesten kanssa kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Muotoile murekeseoksesta kostutetuin käsin uunivadille kuusitoista patukkaa. Kääntele patukat kevyesti vehnäjauhoissa. Grillaa patukat öljytyllä muurikka- tai paistinpannulla kypsiksi. Nosta tarjoiluvadille ja koristele hienonnetulla persiljalla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: jauheliha kebakot
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5