Tuorejuustorubiini

19.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tuorejuustorubiini

Labneh, jogurtista tehtävä yrttinen tuorejuusto, saa valua pari päivää jääkaapissa ennen kuin se koristellaan granaattiomenalla juhlapöydän rubiiniksi.

Ainekset

5 annosta
1 1 prk (400 g) paksua turkkilaista jogurttia
2 1 valkosipulinkynsi
3 0,5 dl tuoretta minttua
4 0,5 dl tuoretta persiljaa
5 1 tl suolaa
6 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
Pinnalle
1 1 granaattiomena

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 49 g
Proteiinia 3 g 14 g
Rasvaa 6 g 32 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 462 2308
Energiaa kcal 110 552

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita jogurtti kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja hienonna yrtit jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa siivilä kaksinkertaisella harsokankaalla ja aseta kulhon päälle. Kaada jogurttiseos siivilään ja taittele kankaan reunat tiiviisti jogurtin päälle. Laita painoksi esimerkiksi säilyketölkki. Anna jogurtin valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet koputtelemalla kuorta lusikalla. Anna siementen valua hetki siivilässä. Painele siemenet juuston pinnalle.

Granaattiomenalla päällystetty jogurttijuusto sopii juhlapöytään hyvän leivän tai suolakeksien kera.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5