Tulisen makeat popcornit

25.9.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tulisen makeat popcornit

Näiden poppareiden suolaisuus, makeus ja tulisuus muodostavat koukuttavan kombon.

Ainekset

1 2 rkl öljyä
2 1 dl popcornin jyviä
3 25 g voita
4 0,5 dl vaahterasiirappia
5 0,5 tl cayennenpippuria
6 0,25 tl (1/4 tl) mustapippurirouhetta
7 0,5 tl kanelia
8 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 96 g
Proteiinia 11 g
Rasvaa 53 g
Kuitua 7 g
Energiaa kJ 3764
Energiaa kcal 900

Reseptitiedot

Ruokalajit Välipalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa öljy isoon (noin 3 l) paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan. Tipauta öljyyn pari popcornin jyvää, kuumenna ja lisää loput jyvät, kun ensimmäiset poksahtelevat. Peitä kattila kannella, kuumenna pari kertaa kattilaa ravistellen, kunnes poksahtelu hidastuu. Nosta kattila pois levyltä.

Kaada popcornit kulhoon. Sulata voi pienessä kattilassa, lisää vaahterasiirappi ja mausteet. Kiehauta seos ja kaada popcornien päälle. Kääntele maustevoi huolellisesti popcorneihin.  Tarjoa popparit vasta valmistettuina.

Vinkki: Jos haluat popcorneihin lisää potkua, käytä reilummin cayennenpippuria.

Teksti:
Kuvat: Juho Salminen
© SOK
Avainsanat: lokakuu 2017 maissi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5