Tortellinilaatikko

14.2.2011
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tortellinilaatikko

Ainekset

4 annosta
1 1 munakoiso
2 1 paprika
3 2 rkl rypsiöljyä
4 1 paketti (500 g) tomaattimurskaa
5 1 tl sokeria
6 1 tl suolaa
7 1 tl kuivattua basilikaa
8 1 tl kuivattua timjamia
9 0,5 tl rouhittua mustapippuria
10 2 pakettia (à 250 g) juustotäytteisiä tuorepastatortellineja
11 2 dl ruokakermaa
12 2 kananmunaa
Täyte
1 1,5 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 182 g
Proteiinia 22 g 86 g
Rasvaa 32 g 130 g
Kuitua 7 g 29 g
Energiaa kJ 2 376 9503
Energiaa kcal 568 2271

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele munakoiso ja leikkaa se melko pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.Kuumenna öljy pannussa. Kuullota siinä munakoisoa ja paprikaa, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää tomattimurska, sokeri, suola, basilika ja timjami. Hauduta keskilämmöllä ja kannen alla 10 minuuttia.Keitä sillä välin tortellinit kypsiksi runsaassa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne lävikössä ja siirrä puolet tortellineista uunivuokaan. Kaada päälle kasvis-tomaattikastike.Lisää päälle loput tortellineista.Sekoita kulhossa ruokakerma ja kananmunat. Kaada seos tasaisesti uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste.Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes muna-kermaseos on hyytynyt ja ruoka on saanut kauniin värin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: laatikko munakoiso vuoka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5