Tonnikala-makaronilaatikko

25.2.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tonnikala-makaronilaatikko

Ainekset

4 annosta
1 2 prk (185 / 140 g) tonnikalapaloja öljyssä
2 7 dl makaronia
3 1 sipuli
4 2 rkl margariinia tai voita
5 3 rkl vehnäjauhoja
6 5 dl maitoa
7 1 rkl sinappia
8 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
9 1 dl parmesaaniraastetta
Pinnalle
1 4 rkl kuivia leivänmuruja tai korppujauhoja
2 1 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 82 g 330 g
Proteiinia 30 g 119 g
Rasvaa 20 g 79 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 2 643 10572
Energiaa kcal 632 2527

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta vesi pois. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit rasvassa kasarissa. Sekoita joukkoon jauhot. Sekoita joukkoon vähitellen maito. Sekoita ja anna kiehahtaa. Mausta kastike sinapilla, chilitahnalla ja parmesaaniraasteella.Valuta tonnikalapaloista öljy ja paloittele kalat haarukalla. Sekoita tonnikalat kastikkeeseen. Nosta voideltuun uunivuokaan puolet makaronista. Kaada päälle tonnikalakastike. Peitä lopuilla makaroneilla. Ripottele pinnalle leivänmurut tai korppujauhot sekä juustoraaste. Kypsennä vuokaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5