Tonnikala-crostinit

20.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tonnikala-crostinit

Ainekset

20 kappaletta
1 1 prk (185g/140g) tonnikalaa öljyssä
2 2 tl kapriksia
3 1 tl piparjuuritahnaa
4 100 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
5 1 tomaatti
Lisäksi:
1 1 patonki
2 2 valkosipulin kynttä
3 2 rkl oliiviöljyä
Koristeluun:
1 kapriksia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 20 g
Proteiinia 2 g 48 g
Rasvaa 3 g 55 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 160 3208
Energiaa kcal 38 767

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta tonnikalasta öljy ja kapriksista liemi. Soseuta kaikki ainekset tomaattia lukuun ottamatta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Hienonna tomaatti hyvin pieneksi ja sekoita tahnan joukkoon. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa patongista noin 1 cm:n levyisiä paloja ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita öljyyn. Sivele valkosipuliöljyä patongin paloille ja kypsennä grillivastuksella muutama minuutti, kunnes patonki saa hieman väriä. Päällystä patonginpalat tonnikalatahnalla ja koristele kapriksilla. Tarjoa salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kala patonki tonnikala
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5