Tomaattichutney

15.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaattichutney

Ainekset

1 500 g kypsiä tomaatteja
2 150 g omenaa
3 100 g sipulia
4 1 dl valkoviinietikkaa
5 1 dl sokeria
6 pala punaista chiliä
7 1 tl suolaa
8 tilkka vettä tarvittaessa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 117 g
Proteiinia 4 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 11 g
Energiaa kJ 2248
Energiaa kcal 537

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori tomaatit kastamalla ne muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen ja vetämällä kuori pois. Lohko tomaatit, poista kanta ja siemenet. Kuori omena ja sipuli ja leikkaa pieneksi. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Laske lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä 1–1 1/2 tuntia eli kunnes seos on sosemaista. Jos seos on liian sakeaa, lisää vettä. Tölkitä puhtaisiin tölkkeihin. Chutney säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden. Tarjoa liharuokien tai makkaran lisänä tai hampurilaisten mausteena.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: omena tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5