Tomaatti-couscoussalaatti

27.4.2016
10 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaatti-couscoussalaatti

Kevään juhlavaan noutopöytään sopii värikäs tomaatti-couscoussalaatti. Halloumijuusto tuo ruokaisuutta salaatille.

Ainekset

8 annosta
1 500 g kirsikkatomaatteja
2 3 dl couscoussuurimoita
3 3 dl kasvislientä
4 1 sitruunan raastettu kuori
5 4 - 5 rkl sitruunamehua
6 4 rkl oliiviöljyä
7 0,5 tl hiutalesuolaa
8 50 g rucolasalaattia
9 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja minttua
10 2 pakettia (á 200 g) halloumijuustoa
11 1 dl pinjansiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 205 g
Proteiinia 15 g 123 g
Rasvaa 26 g 210 g
Kuitua 3 g 22 g
Energiaa kJ 1 677 13413
Energiaa kcal 401 3206

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Piknik, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise tomaatit ja aseta ne leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat ylöspäin. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Mittaa couscoussuurimot laakeaan kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Peitä kannella ja anna olla 5 minuuttia.
Sekoita joukkoon pestyn sitruunan raastettu kuori, sitruunan mehu ja oliiviöljy sekä suola.
Sekoita couscous haarukalla irtonaiseksi. Sekoita joukkoon puolet tomaateista, rucolasalaatti ja hienonnetut yrtit.
Paloittele halloumi. Sivele pintoihin kevyesti öljyä. Paista tai grillaa parilalla kauniin ruskeaksi.
Levitä couscous-tomaattiseos tarjoiluvadille ja nostele päälle loput tomaatit, halloumipalat ja kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5