Tiramisu

9.11.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tiramisu

Tiramisu on tyypillinen italialainen jälkiruoka. Tiramisu maustetaan manteliliköörillä.

Ainekset

13 annosta
1 20 Savoiardinkeksiä eli Lady Fingersejä
Kostutus:
1 1,5 dl vahvaa kahvia
2 3 rkl mantelilikööriä
Täyte:
1 3 keltuaista
2 3 dl tomusokeria
3 400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 1,5 dl ranskankermaa
5 4 rkl mantelikööriä
6 2 dl kuohukermaa
7 3 kpl valkuaista
Pinnalle:
1 kaakaojauhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 242 g
Proteiinia 4 g 57 g
Rasvaa 13 g 163 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 899 11691
Energiaa kcal 215 2794

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leivo keksit hyvissä ajoin tai käytä valmiita keksejä.Valmista täyte. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja ranskankerma ja mantelilikööri. Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää molemmat vaahdot varovasti nostellen seokseen.Kostuta keksit sivelemällä niitä kahvi-likööriseoksella ja nosta puolet kekseistä tarjoiluastian pohjalle. Levitä puolet täytteestä keksien päälle. Aseta toinen kerros keksejä ja levitä loput täytteestä.Anna kakun maustua jääkaapissa noin 6-12 tuntia. Tarjolle tuotaessa siivilöi pinnalle reilu kerros kaakaojauhetta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: tiramisu tuorejuusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5