Tiikerimuffinit

arvosana5/5

(3)arviota
9 Kappaletta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Näihin muffineihin on helppo ihastua. Nehän ovat kuin tiikerikakun pentuja! Värjää osa taikinasta kaakaolla ja pyöräytä tiikerimuffineihin suklaiset makuraidat.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
2 rklkaakaojauhetta
3 rklmaitoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan.

    MääräAinesosa
    200 gvoita
    2 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
    3 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Ota ¼ taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.

    MääräAinesosa
    2 rklkaakaojauhetta
    3 rklmaitoa
  3. 3

    Pane paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Levitä vuokiin ensin ohut kerros vaaleaa taikinaa. Levitä sen päälle ruokalusikallinen tummaa taikinaa. Jaa loput vaaleasta taikinasta pinnalle. Painele taikinaa lusikanvarrella muutaman kerran, jotta taikinaan muodostuu raitoja.

  4. 4

    Kypsennä muffineja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoa jäähtyneinä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä