Tiikerimuffinit
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Näihin muffineihin on helppo ihastua. Nehän ovat kuin tiikerikakun pentuja! Värjää osa taikinasta kaakaolla ja pyöräytä tiikerimuffineihin suklaiset makuraidat.
| 200 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 3 rkl | maitoa |
- 1.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan.
- 2.
Ota ¼ taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
- 3.
Pane paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Levitä vuokiin ensin ohut kerros vaaleaa taikinaa. Levitä sen päälle ruokalusikallinen tummaa taikinaa. Jaa loput vaaleasta taikinasta pinnalle. Painele taikinaa lusikanvarrella muutaman kerran, jotta taikinaan muodostuu raitoja.
- 4.
Kypsennä muffineja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoa jäähtyneinä.
Tiikerimuffinit
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Näihin muffineihin on helppo ihastua. Nehän ovat kuin tiikerikakun pentuja! Värjää osa taikinasta kaakaolla ja pyöräytä tiikerimuffineihin suklaiset makuraidat.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 3 rkl | maitoa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan.
Määrä Ainesosa 200 g voita 2 dl sokeria 3 kpl kananmunaa 3 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria - 2
Ota ¼ taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
Määrä Ainesosa 2 rkl kaakaojauhetta 3 rkl maitoa - 3
Pane paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Levitä vuokiin ensin ohut kerros vaaleaa taikinaa. Levitä sen päälle ruokalusikallinen tummaa taikinaa. Jaa loput vaaleasta taikinasta pinnalle. Painele taikinaa lusikanvarrella muutaman kerran, jotta taikinaan muodostuu raitoja.
- 4
Kypsennä muffineja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoa jäähtyneinä.
Ravintosisältö
353
Energiaa kcal
1477
Energiaa kj
20,4 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
353
Energiaa kcal
1477
Energiaa kj
20,4 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























