Texmex-vehnätortillat

10.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Texmex-vehnätortillat

Ainekset

8 kappaletta
1 8 kpl valmiita vehnätortilloja
Täyte:
1 1 punasipuli viipaloituna
2 1 - 2 tomaattia kuutioituna, pehmeä sisus poistettuna
3 1 annos jauheliha- tai tonnikalatäytettä, kts. ohje alla
4 3 - 4 jalopenoa viipaloituna
5 neljäsosa jäävuorisalaattia
6 1 annos limesmetanaa, kts. ohje alla
7 1 annos guacamolekastiketta, kts ohje alla
8 juustoraastetta halutessasi
Jauhelihatäyte:
1 200 g paistijauhelihaa
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 1 porkkana
5 puolikas juuriselleri
6 1 - 2 valkosipulin kynttä
7 1 kasvisliemikuutio
8 1 dl vettä
9 chilikastiketta maun mukaan
10 1 tlk valkoisia papuja
11 tomaattikastikeessa
12 cayennenpippuria maun mukaan
13 rouhittua mustapippuria
Tonnikalatäyte:
1 1 valkosipulin kynsi
2 1 sipuli
3 öljyä paistamiseen
4 150 g tomaattipyreetä
5 1 dl vettä
6 0,5 tl currya
7 0,5 tl cayennenpippuria
8 2 prk tonnikalaa öljyssä
9 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
10 tuoretta basilikaa silputtuna
Limesmetana:
1 1 prk smetanaa
2 1 limetin mehu
3 rouhittua mustapippuria
4 suolaa
Guacamole eli kylmä avokadokastike:
1 1 sipuli
2 2 kypsää avokadoa
3 1 - 2 rkl sitruunan tai limetin mehua
4 1 valkosipulin kynsi
5 suolaa
6 rouhittua mustapippuria
7 ripaus chilijauhetta

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat
Pääruoka-aine Jauheliha, Kala
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuullota pannulla öljyssä sipuliviipaleita. Levitä kaikkia täyteaineita päällekkäin uunissa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan lämmitetyille tortilloille. Taittele kokoon tai kääräise rullalle. Nauti heti.JauhelihatäyteRuskista jauheliha öljyssä. Lisää kuutioitu sipuli sekä hienoksi raastetut porkkanat ja selleri. Paista pari kolme minuuttia ja lisää liemikuutio, vesi ja chilikastike. Pane joukkoon pavut ja anna kiehahtaa.Tonnikalatäyte:Kuullota öljyssä pannulla silputtu sipuli ja valkosipulin kynsi. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi. Mausta ja anna kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää tonnikala ja pavut ja tarvittaessa suolaa. Kuumenna seos kiehuvaksi.Limesmetana:Sekoita kaikki aineet keskenään.Guacamole:Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise avokadot, poista kivi ja hienonna haarukalla koverrettu hedelmäliha kulhossa. Pane sekaan sitruunan tai limetin mehu. Hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita ne sekä loput aineista avokadon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5