Texmex-kesäkurpitsavuoka

20.7.2010
29 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Texmex-kesäkurpitsavuoka

Jauhelihasta, perunasta ja kesäkurpitsasta valmistuu maukas vuokaruoka. Lisää potkua antavat texmex-mauste, tomaattimurska sekä emmentaljuusto. Jauhelihan voi korvata härkiksellä.

Ainekset

4 annosta
1 1 iso (noin 400 g) kesäkurpitsa
2 3 perunaa
3 1 sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 1 rkl öljyä
6 400 g sika-nautajauhelihaa
7 1 pussi (40 g) texmex-mausteseosta
8 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
9 1 pussi (150 g) emmentaljuustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 62 g
Proteiinia 30 g 120 g
Rasvaa 32 g 129 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 982 7929
Energiaa kcal 474 1895

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese kesäkurpitsa ja viipaloi se. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista pannulla sipulit ja jauheliha kypsiksi. Lisää pannulle mausteseos ja tomaattimurska. Anna kastikkeen hautua noin 5 minuuttia.Voitele uunivuoka ja lado sinne vuorotellen kesäkurpitsa- ja perunaviipaleita, jauhelihakastiketta ja juustoraastetta. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5