Täytetyt tuulihatut

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetyt tuulihatut

Ainekset

35 kappaletta
Taikina:
1 100 g margariinia tai voita
2 2 dl vettä
3 1,5 dl vehnäjauhoja
4 3 keskikokoista kananmunaa
Katkaraputäyte:
1 150 g smetanaa
2 2 rkl majoneesia
3 1 - 2 tl sitruunamehua
4 1 - 1,5 rkl ruohosipulisilppua
5 100 g pakastekatkarapuja
Sinihomejuusto-pähkinätäyte:
1 50 g sinihomejuustoa
2 0,5 dl hasselpähkinärouhetta
3 200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 2 rkl maitoa tai kermaa
5 2 rkl persiljasilppua
Sienitäyte:
1 1 dl liotettuja ja valutettuja suolasieniä
2 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
3 75 g ranskankermaa
4 0,5 salaattisipuli pieneksi silputtuna
5 2 rkl persiljasilppua

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 69 g
Proteiinia 1 g 31 g
Rasvaa 3 g 98 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 152 5329
Energiaa kcal 36 1274

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna rasva ja vesi. Lisää vehnäjauhot ja kuumenna seosta kokoajan sekoittaen kunnes se irtoaa hyvin kattilan pohjasta. Nosta kattila liedeltä ja lisää kananmunat jäähtyneeseen seokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Nostele lusikalla tai pursota taikinanokareita leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja täytä eri täyttein. Valmista täytteet sekoittamalla kunkin reseptin aineet keskenään.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5