Täytetyt munakoisot

13.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetyt munakoisot

Ainekset

1 2 munakoisoa
2 400 g tomaattimurskaa
3 250 g jauhelihaa, sika-nautaa tai lammasta
4 1 sipuli
5 2 - 4 valkosipulin kynttä
6 suolaa, mustapippuria, basilikaa
7 kanelia
8 2 - 3 rkl öljyä
Pinnalle:
1 1 - 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 49 g
Proteiinia 65 g
Rasvaa 87 g
Kuitua 27 g
Energiaa kJ 5204
Energiaa kcal 1244

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Koverra kuoren sisällä olevaa maltoa pois niin, että kuorta jää noin 1 cm:n paksuudelta. Kuutioi koverrettu malto ja laita paistinpannuun öljytilkan kanssa kypsymään.Mausta palat suolalla ja kanelilla.Kypsennä sen jälkeen pannussa jauheliha ja sipulisilppu. Ruskista molemmat. Lisää tomaattimurske. Mausta seos hyvin.Sekoita molemmat paistokset.Voitele munakoisojen sisäpinta öljyllä ja ripauta hiukan suolaa ja pippuria päälle. Jaa täyte kuoriin. Nosta munakoisot uunivuokaan ja ripota runsaasti juustoraastetta päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.Tarjoa lisänä leipää ja salaattia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5