Täytetty porsaanfileerulla

27.4.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetty porsaanfileerulla

Ainekset

10 annosta
1 1,2 kg porsaansisäfileetä
2 2 tl suolaa
3 2 tl rouhittua mustapippuria
Täyte
1 2 dl pinjansiemeniä
2 250 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
3 0,5 dl sitruunamehua
4 0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
5 2 dl silputtua persiljaa
6 1 tl suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
Fileiden sitomiseen
1 paistilankaa
Paistamiseen
1 2 rkl öljyä
2 1 rkl margariinia
3 1,5 dl omenatäysmehua
Balsamiviinietikkasiirappi
1 4 dl tummaa balsamiviinietikkaa
2 2 dl juoksevaa hunajaa
3 2 tl kuivattua rosmariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 364 g
Proteiinia 30 g 301 g
Rasvaa 21 g 208 g
Kuitua 3 g 33 g
Energiaa kJ 1 942 19418
Energiaa kcal 464 4641

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista täyte. Paahda siemenet sekoittaen kuumassa ja kuivassa pannussa kauniin värisiksi. Rouhi jäähtyneet siemenet hienoksi tehosilppurissa tai monitoimikoneessa. Suikaloi aprikoosit. Lisää aprikoosit, sitruunamehu, öljy ja persilja siementen joukkoon koneeseen. Pyöräytä tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.Poista lihasta kalvot. Tee fileen reunaan pituussuunnassa muutaman sentin paksuinen viilto, mutta älä leikkaa lihan läpi. Käännä veistä ja jatka viiltoa fileen keskelle niin, että filee avautuu täyttämistä varten. Taputtele filee ohuemmaksi levyksi ja hiero pintaan suolaa ja pippuria.Jaa täyte fileille. Kääri fileet tiiviiksi rulliksi niin, että täyte jää sisäpuolelle. Sido fileet langalla.Kuumenna rasva pannussa. Ruskista fileet yksitellen rasvassa. Nosta lihat uunivuokaan. Valuta päälle mehu. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä 30 minuuttia.Valmista balsamiviinietikkasiirappi. Mittaa kattilaan viinietikka, hunaja ja rosmariini. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kokoon melko kovalla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes siirappi muuttuu hieman sakeammaksi. Leikkaa porsaanfileet viipaleiksi. Tarjoa liha balsamiviinietikkasiirapin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5