Täytetty leipä

28.1.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetty leipä

Ainekset

2 kappaletta
1 2 dl vettä
2 2 tl kuivahiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 2 dl sämpyläjauhoja
5 3 dl vehnäjauhoja
6 2 rkl öljyä
Täyte:
1 200 g pizzasuikaleita
2 1,5 dl aurinkokuivattua tomaattia paloina
3 2 dl juustoraastetta
Voiteluun:
1 vettä tai kananmunaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 106 g 211 g
Proteiinia 59 g 118 g
Rasvaa 38 g 75 g
Kuitua 8 g 16 g
Energiaa kJ 4 186 8371
Energiaa kcal 1 000 2001

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä vesi. Sekoita kuivahiiva ja suola sämpyläjauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos taikinaan. Lisää suurin osa vehnäjauhoista ja alusta. Lisää öljy ja loput jauhoista. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota. Kauli taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista levyä. Levitä kinkkusuikaleet, aurinkokuivatut tomaatit ja juustoraaste levyille. Rullaa levyt korvapuustien tapaan ja kohota. Viillä terävällä veitsellä kuvioita leipien pintaan, voitele pinta vedellä tai kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5