Tapenade

20.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tapenade

Ainekset

1 2 dl mustia kivettömiä oliiveja
2 pari anjovisfileetä
3 1 - 2 murskattua valkosipulin kynttä
4 2 rkl kapriksia
5 2 tl dijonsinappia
6 mustapippuria
7 0,5 dl oliiviöljyä
8 2 rkl konjakkia halutessasi

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 6 g
Proteiinia 13 g
Rasvaa 62 g
Kuitua 3 g
Energiaa kJ 2855
Energiaa kcal 682

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta oliivit. Pane kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Käytä konetta muutama sekunti. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koneen edelleen käydessä. Tarkista maku. Tapenade säilyy jääkaapissa useita päiviä tiiviiseen rasiaan pakattuna. Tarjoa tapenade esimerkiksi patonkiviipaleilla. Voit paahtaa leipäset ensin molemmilta puolilta kuumassa pannussa, jossa on hiukan oliiviöljyä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: oliivi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5