Tacopiirakka

19.1.2010
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tacopiirakka

Ainekset

8 annosta
1 1 (400 g) pakastepiirakkataikinaa
Täyte:
1 400 g naudan jauhelihaa
2 1 pussi (40 g) texmex-mausteseosta
3 1 dl vettä
4 400 g tomaattimurskaa
5 0,5 prk salsakastiketta (medium)
6 1 dl jalopenoviipaleita
7 1 dl maitoa
8 1 kananmuna
Pinnalle:
1 2 tomaattia
2 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 232 g
Proteiinia 19 g 154 g
Rasvaa 20 g 159 g
Kuitua 4 g 30 g
Energiaa kJ 1 564 12513
Energiaa kcal 374 2991

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kauli sulanut pakastetaikina hieman suuremmaksi levyksi ja nosta kaulimen avulla irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Ruskista jauheliha ja mausta mausteseoksella. Lisää pannulle vesi ja tomaattimurska sekä puolet salsakastikepurkista. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä kastike. Sekoita joukkoon jalapenoviipaleet ja levitä jäähtynyt kastike piirakkataikina päälle. Sekoita kulhossa maitoa ja muna ja valuta täytteen päälle. Viipaloi tomaatit ja levitä piirakan pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakka 175-astseissa uunissa tunnin ajan. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5