Tacomaustettu härkisrisotto uunissa

17.1.2018
11 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tacomaustettu härkisrisotto uunissa

Tätä vegaanista härkisrisottoa ei sekoitella kattilassa, sillä se kypsyy uunissa omia aikojaan.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (250 g) härkistä
2 2 porkkanaa
3 0,5 punaista paprikaa
4 1 sipuli
5 2 valkosipulinkynttä
6 1 rkl öljyä
7 2 tl tacomausteseosta
8 1 rkl soijakastiketta
9 2 tl siirappia
10 0,5 tl suolaa
11 1 l vettä
12 2 kasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
13 3 dl risottoriisiä
14 2 rkl basilika- tai persiljasilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 55 g 221 g
Proteiinia 5 g 21 g
Rasvaa 5 g 21 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 226 4903
Energiaa kcal 293 1172

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) härkistä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 200 asteeseen.

Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuutioi paprika. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia ja härkistä öljyssä pannulla, kunnes sipuli pehmenee. Lisää mausteet.

Kaada seos uunivuokaan. Kuumenna vesi ja liuota siihen liemikuutiot.

Lisää riisi ja liemi vuokaan. Kypsennä risottoa uunissa 30 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lisää nestettä tarvittaessa kypsennyksen aikana.

Ripottele yrttisilppua pinnalle. Tarjoa esimerkiksi kaaliraasteen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5