Taateli-suklaakakku

21.11.2013
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Taateli-suklaakakku

Ainekset

20 palaa
1 250 g (1 pkt) kivettömiä taateleita
2 2 dl vettä
3 2 dl sokeria
4 0,5 dl rommia, konjakkia tai omenamehua
5 200 g margariinia
6 100 g suklaata
7 3 kananmunaa
8 3,5 dl vehnäjauhoja
9 2 tl leivinjauhetta
10 1 tl jauhettua kardemummaa
Kuorrutus
1 0,5 dl kuohukermaa
2 100 g tummaa suklaata
Vuokaan
1 margariinia
2 korppujauhoja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 557 g
Proteiinia 4 g 73 g
Rasvaa 14 g 280 g
Kuitua 2 g 35 g
Energiaa kJ 1 076 21527
Energiaa kcal 257 5145

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele taatelit. Keitä vedessä ja sokerin kanssa keskilämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos soseutuu. Ota pois liedeltä. Sekoita joukkoon alkoholi tai mehu, rasva ja rouhittu suklaa. Anna jäähtyä.

Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,5 l). Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kumoa ja anna jäähtyä.

Kiehauta kerma kattilassa. Nosta syrjään. Lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki ja valuta kakun päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5