Suussa sulava suklaakakku

12.5.2014
38 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suussa sulava suklaakakku

Perinteinen suklaakakku on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä.

Ainekset

10 palaa
1 200 g taloussuklaata
2 200 g margariinia
3 4 munaa
4 2 dl sokeria
5 4 rkl kaakaojauhetta
6 1,5 dl vehnäjauhoja
7 1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
1 150 g taloussuklaata
2 1 dl kermaa
3 1 rkl margariinia

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 430 g
Proteiinia 6 g 58 g
Rasvaa 35 g 347 g
Kuitua 3 g 29 g
Energiaa kJ 2 114 21135
Energiaa kcal 505 5051

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos.

Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.

Video

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: suklaa suklaakakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5