Sushit suomalaisittain

22.4.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sushit suomalaisittain

Ainekset

20 kappaletta
1 2 dl puuroriisiä
2 6 dl vettä
3 1 rkl väkiviinaetikkaa
4 1 tl sokeria
5 1 tl suolaa
Lisäksi
1 150 g graavilohta
2 piparjuuritahnaa
3 soijakastiketta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 131 g
Proteiinia 2 g 31 g
Rasvaa 1 g 22 g
Kuitua 0 g 4 g
Energiaa kJ 178 3565
Energiaa kcal 43 852

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Riisin huuhteleminen

1. Huuhtele riisiä kylmän veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.

Riisin keittäminen

2. Nosta valutettu riisi kattilaan ja mittaa joukkoon kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna riisin kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia sekoittamatta.

Etikkaseoksen sekoittaminen

3. Sekoita etikka, sokeri ja suola kulhossa, kunnes sokeri ja suola ovat täysin liuenneet. Nosta riisi levyltä ja anna jäähtyä kannen alla viisi minuuttia. Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon sekoittaen samalla kauhalla leikkaavin liikkein

Riisin jäähdyttäminen

4. Peitä riisi kostealla pyyhkeellä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Graavilohen viipaloiminen

5. Leikkaa graavilohiviipaleet pieniksi tasakokoisiksi annospaloiksi.

Riisin muotoileminen soikeoiksi

6. Muotoile riisistä kostutetuin käsin noin 20 kpl soikeita palleroita.

Piparjuuritahnan levittäminen

7. Sipaise lohiviipaleen pintaan hieman piparjuuritahnaa.

Lohiviipaleiden astteleminen

8. Asettele lohiviipaleet kauniisti riisipalleroiden päälle. Dippaa lohi-riisipalleroita soijakastikkeessa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5