Supermehevä kesäkurpitsa-suklaakakku

12.4.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Supermehevä kesäkurpitsa-suklaakakku

Mehevän suklaakakun yllätysraaka-aine on kesäkurpitsa.

Ainekset

12 palaa
1 1 (noin 350 g) kesäkurpitsa (6 dl raasteena)
2 2 dl rypsiöljyä
3 2 kananmunaa
4 3 dl sokeria
5 4 dl vehnäjauhoja
6 0,5 dl kaakaojauhetta (tumma, sokeroimaton)
7 2 tl vaniljasokeria
8 2 tl ruokasoodaa
9 1 tl leivinjauhetta
10 100 g tummaa suklaata
11 1 dl kurpitsansiemeniä
Lisäksi
1 2 rkl margariinia
2 1 rkl vehnäjauhoja
3 2 rkl kurpitsansiemeniä
4 1 rkl tomusokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 534 g
Proteiinia 7 g 81 g
Rasvaa 26 g 312 g
Kuitua 3 g 31 g
Energiaa kJ 1 835 22017
Energiaa kcal 438 5262

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Säädä uuni 180 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä kulhoon. Lisää öljy, kananmunat ja sokeri ja sekoita.

2. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne 3–4 erässä kesäkurpitsaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

3. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lisää suklaasula taikinaan. Sekoita 1 dl kurpitsansiemeniä joukkoon.

4. Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 20 cm). Jauhota vuoka ja ripota 2 rkl siemeniä pohjalle. Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasossa 50–60 min. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla; kun taikina ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä.  Anna kakun jäähtyä vuoassaan 30 minuuttia.

5. Kumoa kakku ja ripota tomusokeria pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5