Suolaiset tuulihatut

13.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suolaiset tuulihatut

Tuulihatut on helppo valmistaa, kun pidät mielessä kolme sääntöä: vatkaa jauhot mukaan kerralla, jäähdytä ennen kananmunien lisäämistä ja avaa uuni vasta kun tuulihattujen pinta ei enää pisaroi.

Ainekset

35 kappaletta
1 100 g voita
2 2 dl vettä
3 1,75 dl (1 ¾ dl) vehnäjauhoja
4 3 kananmunaa
Täytevaihtoehto 1
1 1 l (600 g) raparperia paloina
2 1 dl vettä
3 1,5 dl hillo-marmeladisokeria
4 1 prk (200 g) ranskankermaa
5 1 pussi (150 g) murennettua sinihomejuustoa
6 0,5 tl mustapippuria
Täytevaihtoehto 2
1 2 pussia (à 180 g) katkarapuja (pakaste)
2 1 pieni valkosipuli
3 1 rkl tilliä hienonnettuna
4 1 dl majoneesia
5 0,5 rasiaa (à 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
6 1 rkl sitruunamehua
7 0,5 tl suolaa, tarvittaessa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 247 g
Proteiinia 2 g 72 g
Rasvaa 6 g 200 g
Kuitua 0 g 12 g
Energiaa kJ 372 13009
Energiaa kcal 89 3109

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset, Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja seos kiehahtaa. Kumoa jauhot yhdellä kertaa voi-vesiseokseen voimakkaasti puuhaarukalla sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja muodostaa pallon. Anna jäähtyä noin puoli tuntia. Taikinan jäähdyttäminen ennen kananmunien lisäämistä on tärkeää, koska kananmunat kypsyvät yli 60 asteessa ja menettävät kohottavan ominaisuutensa.

2. Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella jäähtyneeseen taikinaan. Jatka vatkaamista, kunnes taikina on notkeaa ja kiiltävää.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota siitä noin kahden ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperille pellille tai muotoile nokareet kahden lusikan avulla. Voit tehdä tuulihatuista halutessasi myös pienempiä. Tuulihatut kohoavat uunissa noin kaksinkertaisiksi. Kypsennä tuulihattuja uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Tuulihattujen pintaan muodostuu kypsymisen aikana pienen pieniä vesipisaroita. Älä avaa uunia pisaroinnin aikana, muuten tuulihatut laskevat. Avaa uuninluukku vasta, kun pisaroita ei enää varmasti muodostu.

4. Kun otat tuulihatut uunista, anna niiden jäähtyä ennen kuin siirrät tai täytät niitä.

5. Jos teet raperitäytteen, laita raparperit ja vesi kattilaan. Keitä 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää sokeri, sekoita ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Jätä raparperihilloke jäähtymään. Sekoita ranskankerma, homejuusto ja mustapippuri keskenään.

6. Jos teet katkaraputäytteen, sulata ja valuta katkaravut hyvin. Kuori ja hienonna valkosipuli ja hienonna tilli. Sekoita majoneesi, tuorejuusto, valkosipuli, tilli, sitruunanmehu ja suola. Säästä muutama katkarapu koristeluun ja lisää loput täytteeseen.

7. Tee tuulihattujen kylkeen viilto ja täytä ne raparperihillokkeella ja aurajuustoranskankermalla tai katkarapu-tuorejuustotäytteellä.

Vinkki: Taikinasta tulee sopivan paksua, kun valitset siihen keskikokoisia kananmunia.

 

Huom. Ravintoaineet laskettu täytevaihtoehto 1:lle.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5