Sunnuntain kalagratiini

20.12.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sunnuntain kalagratiini

Ainekset

4 annosta
1 400 g pakastepuna-ahventa tai lohifileetä
2 1 tl suolaa
3 valko- tai mustapippuria
4 1 rkl sitruunamehua
Kastike:
1 1 rkl margariinia
2 4 rkl vehnäjauhoja
3 2 dl kalalientä
4 2 dl ruokakermaa
5 3 rkl hienonnettua tilliä
6 1 kananmunan keltuainen
7 0,5 - 1 dl juustoraastetta
8 100 g katkarapuja
Duchesseperunat:
1 1 kg soseutuvia perunoita, esim. Rosamundaa
2 vettä
3 suolaa
4 2 keltuaista
5 50 g margariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 48 g 193 g
Proteiinia 34 g 135 g
Rasvaa 38 g 150 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 2 799 11196
Energiaa kcal 669 2676

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mausta kalat ja aseta ne vieretysten matalaan uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita kattilassa kalaliemi, kerma, jauhot ja nokare margariinia. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä ainakin viisi minuuttia. Mausta kastike ja sekoita joukkoon keltuainen. Kuori ja lohko perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta perunat. Vatkaa joukkoon margariini ja keltuaiset. Pursota tai lusikoi perunasose vuokaan kalojen ympärille. Levitä kastike kalojen päälle reunuksen sisään. Sirottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta 250-asteisen uunin yläosassa 5–10 minuuttia eli kunnes pinta saa väriä. Levitä päälle sulaneet katkaravut.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5