Suklainen sacherkakku

20.1.2008
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklainen sacherkakku

Ihana suklainen sacherkakku on klassikko. Nauti sacher kermavaahdon kera.

Ainekset

15 annosta
1 250 g tummaa suklaata
2 250 g margariinia
3 5 kananmunaa
4 2,5 dl sokeria
5 3 dl vehnäjauhoja
6 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 1 dl vettä
2 0,5 dl sokeria
3 0,5 dl tummaa rommia tai appelsiinimehua
Täyte:
1 2 dl aprikoosihilloa
Kuorrutus:
1 250 g tummaa suklaata
2 50 g margariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 49 g 741 g
Proteiinia 5 g 76 g
Rasvaa 28 g 426 g
Kuitua 3 g 38 g
Energiaa kJ 1 978 29675
Energiaa kcal 473 7092

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista pohja. Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää vaahtoon vuorotellen suklaata ja jauhoja. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää mehu tai rommi. Halkaise kakkupohja kahteen osaan ja kostuta pohja. Levitä kakun väliin hilloa. Pane toinen kakkulevy päälle ja kostuta kakku pinnalta lopulla nesteellä. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Ota kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva nokareina. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja kiiltävää. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Tee kuorrutukseen kuvioita veitsenkärjellä. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä. Tarjoa lisänä kevyesti makeutettua kermavaahtoa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5