Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaarusinakakku

timer-icon60 min
Fork and knife
16 Annosta
Fork and knife
16 Annosta
Suklaarusinat tuovat makua ja mehevyyttä suklaakuorrutteiseen kahvikakkuun. Halutessasi voit käyttää niiden tilalla myös tavallisia rusinoita.

Ainekset

3 kpl
kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
100 g
Margariinia
100 g
Tummaa suklaata
3 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Suklaarusinoita
1 dl
Kuohukermaa

Kuorrutus

1 dl
Kuohukermaa
150 g
Tummaa suklaata

Koristeluun

1 dl
Suklaarusinoita

Vuoan voiteluun

margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.

margariinia
korppujauhoja
2

Sulata rasva kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetken.

100 g
Margariinia
100 g
Tummaa suklaata
3

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rasva-suklaaseokseen.

3 kpl
kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
4

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat. Sekoita muna-suklaaseokseen vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan.

1 tl
Leivinjauhetta
2 rkl
Kaakaojauhetta
3 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Suklaarusinoita
1 dl
Kuohukermaa
5

Kypsennä uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

6

Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele suklaarusinoilla.

150 g
Tummaa suklaata
1 dl
Kuohukermaa
1 dl
Suklaarusinoita

Vinkki: Suklaarusinakakku säilyy peitettynä jääkaapissa jopa pari viikkoa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 18.10.2006
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

276

1156

15,9 g

7,9 g

28,8 g

19,3 g

1,5 g

3,9 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Suklaarusinoita,

1 dl Suklaarusinoita,

margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli