Suklaarusinakakku

18.10.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaarusinakakku

Ainekset

8 annosta
1 3 munaa
2 2 dl sokeria
3 100 g margariinia
4 100 g tummaa suklaata
5 3 dl vehnäjauhoja
6 2 rkl kaakaojauhetta
7 1 tl vaniljasokeria
8 2 dl suklaarusinoita
9 0,5 dl kuohukermaa
10 1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
1 3 rkl kuohukermaa
2 150 g tummaasuklaata
Koristeeksi
1 1 dl suklaarusinoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 76 g 606 g
Proteiinia 8 g 64 g
Rasvaa 31 g 246 g
Kuitua 6 g 46 g
Energiaa kJ 2 575 20599
Energiaa kcal 615 4923

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät, Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat jauhojen joukkoon. Sekoita taikinaan vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.Paista kakkua 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Anna hetken aikaa jäähtyä vuoassa ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään.Valmista suklaakuorrutus. Kuumenna kattilassa kerma ja lisää suklaa pieninä paloina joukkoon. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pintaan. Koristele suklaarusinoilla.

© SOK
Avainsanat: rusina suklaa suklaakakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5