Suklaaleivokset

21.1.2014
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaaleivokset

Ainekset

12 palaa
1 175 g margariinia
2 2,5 dl sokeria
3 4 munaa
4 2,5 dl vehnäjauhoja
5 4 rkl kaakaojauhetta
6 2 tl leivinjauhetta
7 1 dl vettä
Maitosuklaakreemi
1 200 g maitosuklaata
2 1 prk (250g) mascarponejuustoa
3 2 rkl tomusokeria
4 50 g margariinia
Kuorrutus
1 100 g tummaa suklaata
2 0,75 dl kuohukermaa
3 1 rkl margariinia

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 505 g
Proteiinia 8 g 95 g
Rasvaa 31 g 368 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 1 989 23869
Energiaa kcal 475 5705

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kaakaojauhe ja leivinjauhe vehnäjauhoihin, siivilöi ja sekoita veden kanssa vuorotellen taikinaan.

Vuoraa leivinpaperilla noin 18 x 26 cm:n uunivuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia tai kunnes tikulla pistettäessä siihen ei tartu taikinaa.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota mascarponejuusto, margariini ja tomusokeri. Sekoita joukkoon suklaa. Levitä kreemi kakkupohjalle. Nosta päälle toinen kakkulevy.

Valmista kuorrutus. Paloittele tumma suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja siirrä syrjään. Sekoita joukkoon suklaapalat ja margariini. Valuta kuorrutus kakun päälle. Anna tekeytyä vähintään tunti jääkaapissa. Leikkaa annospaloiksi.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leivos suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5