Suklaakrokanttipalat

9.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaakrokanttipalat

Mikäli pidät Daim-suklaasta, kokeile tätä suklaalla silattua mantelikrokanttia. Voit tehdä perinteistä, lohkeavaa karkkia tai hieman pehmeämpää ja vaaleampaa versiota.

Ainekset

30 palaa
1 100 g voita
2 3 dl ruokokidesokeria
3 0,5 dl vaaleaa siirappia
4 1 tl suolaa
5 1 pussi (80 g) mantelirouhetta
6 2 levyä (à 200 g) maitosuklaata

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 512 g
Proteiinia 2 g 61 g
Rasvaa 9 g 257 g
Kuitua 0 g 6 g
Energiaa kJ 642 19258
Energiaa kcal 153 4603

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Mittaa voi, sokeri, siirappi ja suola kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes seos on kullanruskeaa, noin 10–12 minuuttia. Jos haluat karamellista pehmeämpää, keitä seosta vain noin 6–8 minuuttia, kunnes seos on vaaleanruskeaa.
  • Tee kuulakoe tiputtamalla pari tippaa seosta jääkylmään veteen. Jos pisarat kovettuvat heti ja tuntuvat kovilta, karamellista tulee lohkeavan kovaa. Jos pisaraa voi muotoilla sormin, karamellista tulee pehmeämpää.
  • Sekoita mantelirouhe karamelliseokseen. Kaada massa leivinpaperille pellille ja tasoita lastalla. Anna kovettua huoneenlämmössä pari tuntia.
  • Paloittele suklaa laakeaan mikronkestävään kulhoon. Kuumenna mikrossa pienellä teholla 30–45 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja kuumentunut. Varo polttamasta. Huom! Suklaan on hyvä olla melko kuumaa, jotta suklaakerroksesta ei tule liian paksu. Jos suklaa ehtii jäähtyä, kuumenna se varovasti uudestaan.
  • Leikkaa jähmettynyt karkkimassa haluamasi kokoisiin paloihin, esimerkiksi perinteisen Daimin tapaan 3 cm x 8 cm:n kokoiseksi. Kasta palat yksitellen sulaan suklaaseen. Kun nostat palat suklaasta, pyyhkäise pohja kevyesti kulhon reunaan ja aseta leivinpaperin päälle. Anna kovettua huoneenlämmössä 2–3 tuntia. Säilytä tiiviissä astiassa jääkaapissa.
Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5