Suklaakakku

22.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaakakku

Suklaakakun maun täydentää hasselpähkinärouhe. Kakun kanssa maistuvat kermavaahto ja mansikat.

Ainekset

10 annosta
1 100 g tummaa suklaata
2 75 g margariinia
3 2 munaa
4 2,5 dl fariinisokeria
5 80 g hasselpähkinärouhetta
6 2 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus
1 1 pussi (150 g) Minut block -suklaata
Lisäksi
1 kermavaahtoa
2 mansikoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 351 g
Proteiinia 4 g 45 g
Rasvaa 19 g 194 g
Kuitua 2 g 23 g
Energiaa kJ 1 393 13929
Energiaa kcal 333 3329

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata suklaa ja margariini esim. mikroaaltouunissa. Vatkaa munat ja sokeri sakeaksi vaahdoksi. Lisää pähkinärouhe ja jauhot. Sekoita. Lisää rasva-suklaaseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun irtopohja- tai piirasvuokaan. Paista 150 asteessa noin 40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman kosteaksi. Leikkaa annospaloiksi. Irrota kakku vuoasta. Sulata kuorrutussuklaa mikroaaltouunissa pussin ohjeen mukaan. Leikkaa pussin kärki auki ja pursota suklaata kakun päälle. Tarjoa kermavaahdon ja mansikoiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5