Suklaajuustokakku

21.10.2014
12 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaajuustokakku

Mehevässä juustokakussa on tummaa suklaata, kahvia ja tuorejuustoa. Anna hyytyä yön yli ja nauti kahvin kera.

Ainekset

Pohja
1 180 g keksejä
2 75 g margariinia
Täyte
1 4 liivatelehteä
2 400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 1 prk (150 g) ranskankermaa
4 2 dl sokeria
5 200 g tummaa suklaata
6 2 dl kuohukermaa
7 3 rkl kahvia
Koristeluun
1 kaakaojauhetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 397 g
Proteiinia 57 g
Rasvaa 297 g
Kuitua 28 g
Energiaa kJ 18813
Energiaa kcal 4496

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murskaa keksit kaulimella pakastepussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan (halk. 24 cm). Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.

Notkista tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri kulhossa. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. Sekoita lämmin suklaa tuorejuustoseokseen. Vaahdota kerma. Kuumenna kahvi pienessä kasarissa. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota kuumaan kahviin. Valuta seos samalla sekoittaen suklaa-tuorejuustoseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli. Koristele kakun pinta kaakaojauheella.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5