Suklaaboston

22.1.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaaboston

Ainekset

12 palaa
Pullataikina
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 tl kardemummaa
4 ripaus suolaa
5 1 dl sokeria
6 1 kananmuna
7 7 dl vehnäjauhoja
8 75 g voita tai margariinia
Täyte
1 100 g tummaa suklaata
2 75 g voita tai margariinia
3 4 rkl sokeria
Voiteluun
1 kananmunaa
Pinnalle
1 raesokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 517 g
Proteiinia 6 g 72 g
Rasvaa 14 g 171 g
Kuitua 2 g 21 g
Energiaa kJ 1 365 16376
Energiaa kcal 326 3914

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: raesokeria

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja suklaa. Sirota päälle sokeri. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 7–9 palaa. Aseta ne väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan.

Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pulla suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5