Suklaa-karpalokohokas

17.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaa-karpalokohokas

Nauti gluteenittomasta suklaajälkiruoasta. Kohokkaat onnistuvat, kun et avaa uuninluukkua paistamisen aikana. Tarjoa suklaa-karpalokohokkaat heti – vaikkapa vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1 dl karpaloita
2 2 rkl vettä
3 50 g taloussuklaata
4 3 rkl maitoa
5 2 kpl keltuaista
6 3 kpl kananmunanvalkuaista
7 75 g tomusokeria
8 0,5 tl vaniljasokeria
9 vuokaan rasvaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 107 g
Proteiinia 6 g 23 g
Rasvaa 6 g 26 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 790 3160
Energiaa kcal 189 755

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta karpalot vedessä. Jäähdytä ja soseuta siivilän läpi. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää siihen maito koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja puolet sokerista.Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää vaahtoon loppu sokeri, vaniljasokeri ja karpalosose. Yhdistä suklaaseos valkuaisvaahtoon varovasti nostellen.Jaa taikina voideltuihin suoraseinäisiin annosvuokiin, niin että kohokkaalle jää tilaa nousta. Kypsennä 180 asteessa 20-25 minuuttia. Paiston aikana ei uuniluukkua saa avata. Tarjoile heti esimerkiksi jäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: karpalo suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5