Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaa-karpalokohokas

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nauti gluteenittomasta suklaajälkiruoasta. Kohokkaat onnistuvat, kun et avaa uuninluukkua paistamisen aikana. Tarjoa suklaa-karpalokohokkaat heti – vaikkapa vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

1 dl
Karpaloita
2 rkl
Vettä
50 g
Taloussuklaata
3 rkl
Maitoa
2 kpl
Keltuaista
3 kpl
Kananmunanvalkuaista
75 g
Tomusokeria
1/2 tl
Vaniljasokeria
Vuokaan rasvaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta karpalot vedessä. Jäähdytä ja soseuta siivilän läpi. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää siihen maito koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja puolet sokerista.Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää vaahtoon loppu sokeri, vaniljasokeri ja karpalosose. Yhdistä suklaaseos valkuaisvaahtoon varovasti nostellen.Jaa taikina voideltuihin suoraseinäisiin annosvuokiin, niin että kohokkaalle jää tilaa nousta. Kypsennä 180 asteessa 20-25 minuuttia. Paiston aikana ei uuniluukkua saa avata. Tarjoile heti esimerkiksi jäätelön kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.12.2004
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.