Stroganof nyhtökaurasta

12.5.2016
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Stroganof nyhtökaurasta

Mieto nyhtökaurakastike maistuu koko perheelle. Jos haluat enemmän makua, käytä valmiiksi maustettua nyhtökauraa. Tarjoa kastike riisi-ohraseoksen, kvinoan tai perunoiden kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (250 g) nyhtökauraa
2 1 iso sipuli
3 3 - 5 valkosipulinkynttä
4 2 - 3 rkl voita tai öljyä
5 0,5 dl vehnäjauhoja
6 6 dl vettä
7 1 kasvisliemikuutio
8 3 rkl tomaattipyreetä
9 1 rkl sokeria
10 ripaus mustapippurirouhetta
11 (soijakastiketta tai suolaa)
12 2 - 3 rkl smetanaa
13 1 dl suolakurkkukuutioita
Lisäksi
1 0,5 silputtua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 53 g
Proteiinia 2 g 9 g
Rasvaa 15 g 60 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 824 3295
Energiaa kcal 197 788

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) nyhtökauraa

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Silppua sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota sipulisilput. Lisää jauhot ja kypsennä kunnes jauhot ruskistuvat.
Lisää kasvisliemi jauhoseokseen ja kypsennä sekoittaen kunnes kastike sakenee. Lisää tomaattipyree, sokeri ja smetana.
Lisää kastikkeeseen nyhtökaura ja suolakurkkukuutiot, kuumenna. Tarkista kastikkeen suolaisuus ja lisää tarvittaessa soijakastiketta tai suolaa. Lisää joukkoon silputtua persiljaa. Tarjoa perunasoseen kanssa.
Vinkki! Jos haluat tehdä gluteenittoman kastikkeen, käytä noin 5 rkl kastikesuurusta. Lisää silloin ensin pannulle kasvisliemi ja anna sipuleiden kypsyä siinä viitisen minuuttia. Suurusta kastike ja jatka valmistusta ohjeen mukaan.

Teksti:
Kuvat: Tiina Rantanen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5