Stout-suklaakakku

17.1.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Stout-suklaakakku

Suklaakakun taikinaan lorautetaan aromikasta stout-olutta – varaa samaa juomaa kakun kaveriksi.

Ainekset

9 annosta
1 200 g voita
2 200 g tummaa suklaata
3 2 dl sokeria
4 4 munaa
5 2 dl stout-olutta (esim. Murphy's Irish Stout)
6 1,5 dl vehnäjauhoja
7 0,5 dl kaakaojauhetta
Lisäksi
1 nokare voita
2 tomusokeria
3 2 dl kuohukermaa
4 2 rkl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 414 g
Proteiinia 8 g 69 g
Rasvaa 37 g 330 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 2 297 20672
Energiaa kcal 549 4941

Reseptitiedot

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele kakku- tai piirakkavuoka (halkaisija 24 cm).

Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman. Lisää sokeri. Vatkaa joukkoon munat ja stout-olut.

Siivilöi lopuksi mukaan vehnäjauho ja kaakaojauhe, sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 28–30 minuuttia. Kakun ei tarvitse olla keskeltä kypsä.

Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.

Viimeistele tomusokerilla ja tarjoa pehmeäksi vaahdoksi vatkatun, sokerilla maustetun kuohukerman kanssa.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5