Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Stifado

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Stifado eli kreikkalainen lihapata valmistuu uunissa melkein itsekseen. Tee stifado naudasta tai lampaanlihasta ja mausta täyteläinen tomaattinen liemi kanelilla ja yrteillä. Välimeren makuja pursuava, mehevä lihapata saa hautua uunissa peräti kolme tuntia.

Ainekset

1 1/5 kg
(3 pkt) naudan palapaistia tai lampaan ulkofileetä
4 rkl
rypsiöljyä
6 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
6 kpl
Valkosipulinkynttä
500 g
(1 pkt) tomaattimurskaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 rkl
Fariinisokeria
2 tl
Rosmariinia (kuivattua)
2 kpl
Laakerinlehteä
1 kpl
Kanelitanko
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
4 kpl
Sipulia
1 kpl
(ruukku) persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ruskista lihapalat öljyssä kahdessa tai kolmessa erässä padassa tai pannulla. Laita lihat pataan tai uunivuokaan. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kaada lihaliemi lihojen päälle.

1 1/5 kg
(3 pkt) naudan palapaistia tai lampaan ulkofileetä
4 rkl
rypsiöljyä
6 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää valkosipulit, tomaattimurska ja -pyree, punaviinietikka sekä mausteet pataan. Sekoita, peitä kannella ja hauduta 200-asteisessa uunissa 2 tuntia.

6 kpl
Valkosipulinkynttä
500 g
(1 pkt) tomaattimurskaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 rkl
Fariinisokeria
2 tl
Rosmariinia (kuivattua)
2 kpl
Laakerinlehteä
1 kpl
Kanelitanko
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
3

Kuori ja lohko sipulit, lisää ne pataan. Hauduta vielä noin 1 tunti.

4 kpl
Sipulia
4

Viimeistele stifado hienonnetulla persiljalla.

1 kpl
(ruukku) persiljaa
Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 25.1.2017
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

313

1311

19,9 g

6,9 g

6,5 g

5,5 g

1,5 g

26,4 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tomaattipyreetä,

2 tl Rosmariinia (kuivattua),

2 kpl Laakerinlehteä,

1 kpl Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli