Stifado

25.1.2017
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Stifado

Stifadoa eli kreikkalaista lihapataa haudutetaan pitkään.

Ainekset

8 annosta
1 3 pakettia (1,2 kg) naudan palapaistia
2 4 sipulia
3 6 valkosipulinkynttä
4 4 rkl oliiviöljyä
5 6 dl vettä
6 1 lihaliemikuutio
7 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
8 1 rkl punaviinietikkaa
9 2 rkl tomaattipyreetä
10 1 kanelitanko
11 2 tl suolaa
12 1 rkl fariinisokeria
13 1 tl mustapippuria
14 2 tl rosmariinia
15 2 laakerinlehteä
16 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 49 g
Proteiinia 30 g 239 g
Rasvaa 20 g 159 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 1 350 10800
Energiaa kcal 323 2581

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista lihapalat öljyssä kolmessa erässä padassa tai pannulla. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Siirrä lihat pataan tai uunivuokaan. Kaada päälle liemi ja murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Sekoita ja anna hautua peitettynä 200-asteisessa uunissa 2 tuntia. Lisää pataan kuoritut ja lohkotut sipulit. Hauduta vielä noin 1 tunti. Silppua pinnalle persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5