Soijamakaronilaatikko

8.2.2005
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Soijamakaronilaatikko

Vaihtoehto lihamakaronilaatikolle on käyttää makaronilaatikossa soijarouhetta. Tarjoile salaatin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1,5 dl tummaa soijarouhetta
2 1,5 dl vettä
3 5 dl makaronia
4 1 sipuli silputtuna
5 1 tl öljyä
6 1 porkkana
7 1 tl kuivattua basilikaa
8 0,25 tl (1/4 tl) paprikajauhetta
9 5 dl maitoa
10 2 munaa
11 1 tl suolaa
12 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 96 g 383 g
Proteiinia 30 g 118 g
Rasvaa 10 g 40 g
Kuitua 9 g 37 g
Energiaa kJ 2 501 10003
Energiaa kcal 598 2391

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kulhossa soijarouhe ja vesi. Anna niiden turvota noin 10 minuuttia. Keitä makaronit suolalla maustetussa, runsaassa vedessä melkein kypsiksi.

Kuumenna pannu, lisää vähän öljyä ja turvonnut soijarouhe. Lisää hetken kuluttua sipuli ja kypsennä hetki. Lisää mausteet.

Kuori ja raasta porkkana. Sekoita raaste, makaronit ja soijaseos keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan. Sekoita munat ja maito keskenään ja kaada tasaisesti laatikon pinnalle. Paista  200 asteessa noin 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5