Sitruunatorttu

20.10.2008
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunatorttu

Ainekset

6 palaa
Pohja:
1 100 g margariinia tai voita
2 0,5 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 1 dl vehnäjauhoja
5 1 dl perunajauhoja
6 0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 2 dl vettä
2 1,25 dl sokeria
3 2 keltuaista
4 2 rkl maissitärkkelystä
5 4 rkl sitruunamehua (noin 1 sitruuna)
6 1 tl raastettua sitruunan kuorta
7 25 g voita
Päällys:
1 2 valkuaista
2 suolaa
3 1 dl tomusokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 53 g 317 g
Proteiinia 4 g 27 g
Rasvaa 20 g 117 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 703 10218
Energiaa kcal 407 2442

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksiSiivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.Voitele piirakka- tai irtoreunavuoka (halkaisija n. 22 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.Pese ja harjaa sitruuna kuumalla vedellä. Raasta kuori ja purista mehu eri kulhoihin. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunanmehu kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Anna tortun jäähtyä.Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa, kunnes vaahto muuttuu kovemmaksi. Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa.Levitä vaahto tortun pinnalle. Kypsennä uunissa noin 7 min, kunnes marenki saa hiukan väriä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5