Sitruunakana

22.3.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunakana

Ainekset

4 annosta
1 3 rkl öljyä
2 400 g maustamattomia broilerin suikaleita
3 1 keskikokoinen purjo
4 200 g tuoreita herkkusieniä
5 1 porkkana
Sitruunakastike:
1 1 kanaliemikuutio
2 0,75 dl vettä
3 1 rkl maissijauhoja
4 0,5 - 0,75 dl sitruunamehua
5 2 rkl hunajaa
6 1 rkl sokeria
Lisäksi:
1 jasmiiniriisiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 62 g
Proteiinia 26 g 102 g
Rasvaa 12 g 50 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 164 4654
Energiaa kcal 278 1112

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhdo ja leikkaa purjo renkaiksi, puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Kuumenna öljy vokkipannussa. Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä. Lisää kasvikset ruskistuksen loppuvaiheessa ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta rapeita. Sekoita maissijauhot veteen, murenna joukkoon liemikuutio. Lisää loput ainekset ja kaada kanan joukkoon. Jatka vokkaamista muutama minuutti. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.Joissain liemikuutioissa on viljaa. Varmista gluteiinittomuus pakkauksesta

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5