Sitruunaiset kirjolohiburgerit

8.7.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunaiset kirjolohiburgerit

Rapeapintaiseksi leivitetty kirjolohi on herkkua hampurilaissämpylän välissä. Pinaatti, punasipuli ja jogurttikastike viimeistelevät täydellisen kalaburgerin.

Ainekset

4 annosta
1 400 - 500 g kirjolohifileetä
2 1 kananmuna
3 1 dl korppujauhoja
4 1 tl sitruunapippuria
5 1 tl suolaa
6 2 rkl rypsiöljyä
Lisäksi
1 1 punasipuli
2 2 rkl sitruunamehua
3 4 hampurilaissämpylää
4 2 dl babypinaattia
Kastike
1 2 dl turkkilaista jogurttia
2 1 rkl sinappia
3 1 tl raastettua sitruunankuorta
4 0,25 tl ¼ tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 154 g
Proteiinia 31 g 123 g
Rasvaa 30 g 118 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 2 275 9099
Energiaa kcal 544 2175

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Puserra sitruunamehua päälle ja anna sipulin pehmentyä puolisen tuntia.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  • Poista fileestä ruodot tarvittaessa ja leikkaa se 4 cm:n levyisiksi nahattomiksi paloiksi. Riko kananmuna lautaselle. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja mausteet. Kasta kalapalat kananmunaan, kääntele ne korppujauhoissa ja paista 2 minuuttia öljyssä molemmin puolin.
  • Lämmitä halkaistut sämpylät. Lado sämpylöille pinaatinlehtiä, kalaa ja sipulia. Lisää päälle kastike ja kansi.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5