Sitruunainen uunilohi

5.1.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunainen uunilohi

Jos haluat kalalle kastikkeen, voit valmistaa maustelientä reilummin ja tarjoilla osan kalan kanssa pöydässä.

Ainekset

4 annosta
1 600 g lohi- tai kirjolohifileetä
2 1 tl suolaa
3 0,25 tl mustapippuria
Mausteliemi
1 1 sitruuna tai 2 limettiä
2 0,25 dl oliiviöljyä
3 3 valkosipulinkynttä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 1 g
Proteiinia 28 g 112 g
Rasvaa 26 g 104 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 695 6781
Energiaa kcal 346 1382

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Laita kala vuokaan. Valmista mausteliemi. Purista limettien tai sitruunan mehut ja sekoita joukkoon öljy sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Kaada mausteliemi kalan päälle. Jos aikaa on, voit antaa kalan marinoitua liemessä puoli tuntia.

Paista uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5