Sitruunajuustokakku

arvosana4/5

(20)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Jos rakastat raikkaita kakkuja, vaniljatäytekeksipohjainen sitruunajuustokakku on takuulla suosikkisi. Tee juustokakku jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä, sillä sitruunakakku vain paranee, kun sen kirpeän raikas maku saa hetken tekeytyä.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

175 gtummia täytekeksejä (esim. domino)
50 gmargariinia

Täyte

7 kplliivatelehtiä
2 kplsitruunaa
2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 gtuorejuustoa
250 gmaitorahkaa
2 dlsokeria

Koristelu

1 dlvispikermaa
sitruunankuorisuikaleita

Valmistus

  1. 1

    Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sulata margariini. Sekoita keksimuru ja sulatettu rasva keskenään. Pingota leivinpaperiarkki irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle ja jätä odottamaan.

    MääräAinesosa
    175 gtummia täytekeksejä (esim. domino)
    50 gmargariinia
  2. 2

    Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pese sitruunat ja raasta yhdestä sitruunasta kuoren keltainen osa talteen. Purista sitruunoista 1 dl mehua. Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri ja sitruunankuoriraaste vaniljavaahtoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

    MääräAinesosa
    7 kplliivatelehtiä
    2 kplsitruunaa
    1 dlsitruunan mehua (noin 2 sitruunaa)
    2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    400 gtuorejuustoa
    250 gmaitorahkaa
    2 dlsokeria
  3. 3

    Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

  4. 4

    Irrota vuoan reuna valmiista kakusta, tarvittaessa veitsen avulla. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja lusikoi kermavaahto tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin. Pursota kakun reunoille ruusukkeita ja koristele ne pienillä sitruunankuorisuikaleilla.

    MääräAinesosa
    1 dlvispikermaa
    sitruunankuorisuikaleita

Ravintosisältö

298

Energiaa kcal

1248

Energiaa kj

17,4 g

Rasvaa

10,3 g

Tyydyttynyttä rasvaa

27,3 g

Hiilihydraatteja

23,7 g

Sokereita

0,7 g

Kuituja

7,3 g

Proteiinia

0,5 g

Suolaa

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunankuorisuikaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä