Sitruunainen juustokakku

26.2.2007
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunainen juustokakku

Ainekset

12 annosta
Pohja:
1 175 g dominokeksejä (esim. minttu)
2 50 g margariinia
Täyte:
1 7 liivatelehteä
2 1 sitruunan kuori ja mehu
3 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 400 g tuorejuustoa
5 250 g rahkaa
6 2 dl sokeria
Koristeluun:
1 hedelmiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 312 g
Proteiinia 6 g 77 g
Rasvaa 12 g 146 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 1 008 12093
Energiaa kcal 241 2890

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon kylmään veteen. Valmista pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi, lisää sulatettu rasva ja sekoita hyvin. Avaa irtopohjaisen kakkuvuoan reunus. Laita leivinpaperiarkki kakkuvuoan pohjalle, sulje reunus ja leikkaa ylimääräinen paperi vuoan ulkopuolelta pois. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle ja jätä odottamaan. Valmista täyte. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori ja purista mehu. Vaahdota vaniljakastike. Lisää vaahtoon vatkaten tuorejuusto, rahka, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Kiehauta sitruunamehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne sitruunamehuun. Lisää seos vatkaten vaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä viileässä mieluiten yön yli. Koristele hedelmäviipaleilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5