Viikonloppu
Sitruunajuustokakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Jos rakastat raikkaita kakkuja, vaniljatäytekeksipohjainen sitruunajuustokakku on takuulla suosikkisi. Tee juustokakku jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä, sillä sitruunakakku vain paranee, kun sen kirpeän raikas maku saa hetken tekeytyä.
| Pohja | |
|---|---|
| 175 g | tummia täytekeksejä (esim. domino) |
| 50 g | margariinia |
| Täyte | |
| 7 kpl | liivatelehtiä |
| 2 kpl | sitruunaa |
| 2 1/2 dl | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 400 g | tuorejuustoa |
| 250 g | maitorahkaa |
| 2 dl | sokeria |
| Koristelu | |
| 1 dl | vispikermaa |
| sitruunankuorisuikaleita | |
- 1.
Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sulata margariini. Sekoita keksimuru ja sulatettu rasva keskenään. Pingota leivinpaperiarkki irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle ja jätä odottamaan.
- 2.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pese sitruunat ja raasta yhdestä sitruunasta kuoren keltainen osa talteen. Purista sitruunoista 1 dl mehua. Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri ja sitruunankuoriraaste vaniljavaahtoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
- 3.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 4.
Irrota vuoan reuna valmiista kakusta, tarvittaessa veitsen avulla. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja lusikoi kermavaahto tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin. Pursota kakun reunoille ruusukkeita ja koristele ne pienillä sitruunankuorisuikaleilla.
Sitruunajuustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Jos rakastat raikkaita kakkuja, vaniljatäytekeksipohjainen sitruunajuustokakku on takuulla suosikkisi. Tee juustokakku jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä, sillä sitruunakakku vain paranee, kun sen kirpeän raikas maku saa hetken tekeytyä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 175 g | tummia täytekeksejä (esim. domino) |
| 50 g | margariinia |
Täyte | |
| 7 kpl | liivatelehtiä |
| 2 kpl | sitruunaa |
| 2 1/2 dl | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 400 g | tuorejuustoa |
| 250 g | maitorahkaa |
| 2 dl | sokeria |
Koristelu | |
| 1 dl | vispikermaa |
| sitruunankuorisuikaleita | |
Valmistus
- 1
Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sulata margariini. Sekoita keksimuru ja sulatettu rasva keskenään. Pingota leivinpaperiarkki irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle ja jätä odottamaan.
Määrä Ainesosa 175 g tummia täytekeksejä (esim. domino) 50 g margariinia - 2
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pese sitruunat ja raasta yhdestä sitruunasta kuoren keltainen osa talteen. Purista sitruunoista 1 dl mehua. Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri ja sitruunankuoriraaste vaniljavaahtoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
Määrä Ainesosa 7 kpl liivatelehtiä 2 kpl sitruunaa 1 dl sitruunan mehua (noin 2 sitruunaa) 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 400 g tuorejuustoa 250 g maitorahkaa 2 dl sokeria - 3
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 4
Irrota vuoan reuna valmiista kakusta, tarvittaessa veitsen avulla. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja lusikoi kermavaahto tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin. Pursota kakun reunoille ruusukkeita ja koristele ne pienillä sitruunankuorisuikaleilla.
Määrä Ainesosa 1 dl vispikermaa sitruunankuorisuikaleita
Ravintosisältö
298
Energiaa kcal
1248
Energiaa kj
17,4 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
23,7 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
298
Energiaa kcal
1248
Energiaa kj
17,4 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
23,7 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunankuorisuikaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Samankaltaisia reseptejä
Klassikot
Leivonnaiset
Keksit ja piparit
Leivonnaiset
Juustokakku
Makeat leivonnaiset





































