Sitruuna-salmiakkitiikerikakku

31.3.2011
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruuna-salmiakkitiikerikakku

Tiikerikakku on monen kahvipöydän vakioherkku. Testaa perinteistä tiikerikakkua uudella twistillä ja valmista sille sitruuna-salmiakkiraidat.

Ainekset

20 palaa
1 200 g leivontamargariinia
2 2 dl sokeria
3 3 kananmunaa
4 3 dl vehnäjauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
6 1 rkl vaniljasokeria
7 1 sitruunan raastettu kuori
8 4 tl sitruunamehua
9 50 g turkinpippureita
10 3 rkl kuohukermaa
11 1 rkl kaakaojauhetta

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 366 g
Proteiinia 2 g 48 g
Rasvaa 10 g 199 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 721 14411
Energiaa kcal 172 3444

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.

Nosta 2/3 taikinasta erilleen ja sekoita joukkoon sitruunaraaste ja -mehu. Murskaa turkinpippurit tehosekoittimessa tai pane ne kaksinkertaiseen pakastepussiin ja murskaa kaulimella.

Kiehauta kerma pienessä kasarissa ja sekoita joukkoon turkinpippurijauhe. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes rouhe on liuennut. Sekoita joukkoon kaakao. Lisää seos 1/3 taikinan joukkoon. Nosta 1/3 vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle ja nosta päälle puolet tummasta taikinasta. Tee samoin toinen kerros ja levitä päällimmäiseksi vaalea taikinakerros.

Paista 175-asteisessa uunin alatasolla 50–55 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kuivakakku sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5