Sisu-jäätelökakku

20.11.2017
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sisu-jäätelökakku

Mikään ei ole suomalaisempaa kuin tervalta tuoksuva hiihtoretki. Tässä jäätelökakussa siihen yhdistyvät suomalaisten suurhiihtäjien uroteot sadasosasekunnin häviöstä havuja p***** -huudahdukseen.

Ainekset

8 annosta
1 1 l vaniljajäätelöä
2 8 kpl tsinuskitoffeeta (Cloetta)
Tervasiirappi
1 2 rasiaa (à 32 g) Tervaleijona-pastilleja
2 1 rasia (70 g) Sisu Kekäle -pastilleja
3 0,5 - 1 dl vettä
4 0,5 dl sokeria
5 rosmariinia, koristeeksi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 242 g
Proteiinia 2 g 20 g
Rasvaa 8 g 60 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 835 6681
Energiaa kcal 200 1597

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä ensin siirappi. Kiehauta vesi-sokeriseos. Lisää pastillit ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes pastillit ovat liuennet täysin ja kastike on siirappimaista. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.

Leikkaa tsinuskien päät teräviksi ja taivuta kaarelle. Laita tsinuskit 5–10 minuutiksi pakastimeen.

Kumoa jäätelö vadille. Tee jäätelön pintaan latu esimerkiksi lusikan päällä. Nosta sukset pystyyn jäätelön päälle tai viereen. Valuta "tervaa" suksien pohjiin. Tarjoa loppu tervasiirappi erikseen. Lisää rosmariinia halutessasi havuiksi ladulle.

Video

Teksti:
Kuvat: Tuukka Mielonen & Anssi Vuohelainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5