Silakkalaatikko

25.9.2017
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Silakkalaatikko

Perinteinen silakkalaatikko vie muistoihin ja luo uusia.

Ainekset

6 annosta
1 400 g silakkafileitä
2 0,5 dl karkeaa merisuoaa
3 1 kg perunoita
4 2 sipulia
5 1 rkl margariinia
Munamaito
1 3 kananmunaa
2 7 dl täysmaitoa
3 0,5 tl jauhettua maustepippuria
4 0,5 - 1 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 171 g
Proteiinia 20 g 123 g
Rasvaa 14 g 87 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 386 8317
Energiaa kcal 331 1988

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pyyhi kalat talouspaperilla. Kerrosta ne suolan kanssa astiaan. Anna maustua jääkaapissa 2 tuntia.

Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Pyyhi suola kalojen pinnalta. Kerrosta perunat, sipulit ja kalat vuokaan.

Yhdistä munamaidon ainekset ja kaada seos vuokaan. Kypsennä laatikkoa uunissa 45 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen ja paista vielä 20–30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa etikkapunajuurien ja hölskytyskurkkujen kera.

Vinkki: Lisää vuoan pinnalle 5–6 viipaletta siankylkeä tai pekonia.

 

Teksti:
Kuvat: Pia Inberg
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5